29 januari 2024

Återigen dags för Gothenburg Horse Show 21–25 feb

Emelie Ölander, evenemangsansvarig för Volkswagen, berättar lite om vad som händer.

Hur är Volkswagen engagerade under tävlingarna?
 – Volkswagen är officiell bilpartner till Gothenburg Horse Show och kommer att synas inne i arenan och i TV-sändningarna. Nytt för i år är att vi kommer ha vår nya elbilsmodell ID.7 på bästa läktarplats samt presentera de båda världscupstävlingarna där höjdpunkten blir Longines FEI Jumping World Cup på söndagen. Då kommer vår Nya Passat presenteras för allra första gången på själva tävlingsbanan. Dessutom har vi har shuttlebilar som kör tävlande mellan Göteborg och Landvetter. Vi har en monter med bilar med kraft att dra hästsläp i foajén där man också kan tävla om fina priser och en digital tävling där man kan vinna VIP-biljetter till evenemanget. Inne på tävlingsbanan finns ett VW-hinder som förhoppningsvis inte ska ställa till det alltför mycket för våra svenska ryttare.  

Börjessons på plats
Hästintresset är stort i Sverige och så även i Börjessons verksamhetsområden. Många hästägare kör Volkswagen och att vara ryttare påverkar vardagen för många familjer och ställer stora krav på val av bil.  

– Börjessons ställer upp med ett antal shuttlebilar och vi har även säljare på plats i Volkswagens monter under torsdag och lördag. Är du i arenan är du hjärtligt välkommen att titta förbi och prata bil och hästkrafter, säger Magnus Borgh, marknadsansvarig på Börjessons.  

Läs mer om Gothenburg Horse Show