29 mars 2023

Börjessons blir Volkswagen Camper Center

För att få bli ett Volkswagen Camper Center krävs utbildad personal, demobilar och plats i bilhallen för att visa upp Volkswagens campermodeller Grand California, California Ocean och Beach samt kompakta Caddy California.

– Den svenska husbilsmarknaden har varit het i några år nu, men i Europa har husbilar alltid varit stort. Volkswagen har en stormarknadsandel i Europa och det är glädjande att det nu satsas på segmentet även i Sverige, säger Per Östermyr, försäljningschef på Börjessons Bil i Alingsås.

Det finns många typer av husbilar ute på vägarna. Man brukar prata om alkovbilar, halv- och helintegrerade. Detta är egentligen husvagnar med förarhytt där fokus är rymd och bekvämligheter när man väl står still. Vill man resa längre och åka tryggt så är det många fördelar med att i stället välja Volkswagen. Det är i grunden riktiga arbetsfordon som håller hög kvalitet vad gäller trafiksäkerhet, köregenskaper och komfort.

– Volkswagens tre grundmodeller är Crafter, Transporter och Caddy. När dessa får inredning och funktioner för att campa så blir det en riktigt bra kombination. Dessutom finns det 95 serviceverkstäder inom Volkswagen Transportbilar utspridda över hela landet som kan ta emot din campingbil. Lägg därtill ordinarie återförsäljarnät med verkstäder, både i Sverige och övriga Europa, vilket ger trygghet med Volkswagen Molbilitetsgaranti och gör att man inte behöver oroa sig för att inte få hjälp om något skulle hända, poängterar Per.

I Alingsås och Ängelholm kan man titta närmare på Volkswagens campermodeller och givetvis även provköra. Det är även möjligt att hyra en demobil över några dagar för att verkligen testa campinglivet på hjul.

– Vi har möjlighet att hyra ut våra demobilar några dagar enligt en fastlagt pris. Om man sedan väljer att köpa en Camper av oss så drar vi av hyrkostnaden. Det är bara att kontakta våra Camper-säljare och bestämma ett upplägg som funkar för alla, avslutar Per.

Besök vårt Camper Center i Alingsås eller Ängelholm och börja planera för nästa semester. Kanske bär det av ut i Europa till platser som du inte tänkte du skulle nå.

Volkswagen Grand California

Hem, ljuva hem

Volkswagens campingbilar har sedan 70-talet bjudit på den ultimata frihetskänslan. Nu har vi skapat ännu mer hemtrevlighet i vår nya Grand California genom att addera en riktig toalett, dusch och större utrymmen.

Volkswagen California Ocean

Bed & Breakfast på hjul

Var vill du äta frukost imorgon? Med California har du friheten att vakna upp på en ny plats när du vill. Ena dagen snoozar du till vågornas brus, en annan dricker du morgonkaffet med utsikt över en vidsträckt bergskedja.

Volkswagen California Beach

Till vardags och på semestern

California Beach är en smidig campingbil med smarta lösningar, intelligenta infotainmentsystem och avancerade assistanssystem. Här kan upp till fyra personer sova bekvämt, samtidigt som ni upptäcker världen.

Volkswagen Caddy California

Familjebil möter campinglivet

Vill du ha en rymlig familjebil till vardags och en smart campingbil till lediga dagar? Upptäck Caddy California med utdragbart pentry, två sovplatser i bilen och ett tält för upp till sex personer som tillval.

Aktuella kampanjer

Läs mer om våra modeller och ta del av aktuella kampanjer här på vår hemsida.

Saker att tänka på…

Kontrollera körkortets behörighet

Vilken husbil du får lov att köra på ditt körkort baseras på vikt, husbilens klass och när du fick ditt körkort. Om du tagit ditt B-körkort efter den 1 juli 1996 får du köra husbil/personbil med en maxvikt på 3.500 kg.

Tänk på att det är bilens totala vikt inklusive all utrustning, passagerare och last som räknas - inte den vikt som är angiven på registreringsbeviset. Ska du köra en tyngre bil behöver du behörighet C1 eller mer.

Har du tagit körkortet före den 1 juli 1996 får du köra en husbil som väger mer än 3.500 kg, förutsatt att den är klassad som personbil.

Ha alltid med i bilen

 • Registreringsbeviset. OBS! Endast den blå delen, kopia går också bra. Det gula registreringsbeviset ska aldrig finnas i fordonet pga risk för överlåtelse vid stöld.

Tips innan avfärd

 • Ladda batteriet/batterierna.
 • Kontrollera nivån på gasolen.
 • Tanka.
 • Fylla på färskvatten/dricksvatten.
 • Stäng och lås samtliga takluckor/takfönster/fönster/lastluckor/förvaringsskåp/lådor.
 • Fäll ner TV-antenn och veva upp alla stödben.
 • Åtgärda samtliga större kända fel innan du reser iväg.
 • Gasolgrill.

Ta med vid utlandsresan

 • Pass.
 • Körkortshandbok. Den finns som PDF under sidan "Körkortsregler". Tänk på att skriva ut på rätt språk för de land/länder du passerar.
 • Grön klisterlapp på rutan för passage genom miljömärkta zoner (husbil).
 • S-märke som visar att du har ett svenskt fordon i utlandet.
 • Kreditkort och mindre kontanter för vägtullar och parkeringsplatser.