25 juni 2023

Come Together Skateboarding 2023

Vad händer i sommar?
– Vi har fokus på att erbjuda tävlingar med mer variation där alla, oavsett nivå, kan medverka. Glädjen i skateboardåkningen är det primära och det är så roligt att få komma ut på turné igen. Vi är väldigt tacksamma för sponsring från Börjesons bil och Däckcentrum Alingsås samt all sponsring och de samarbete som vi har med bl a hotell, dryckessponsorer, klädsponsorer, kommuner, skateboardföreningar m.m, berättar Olle.

Jag har också startat ett eget skateboardmärke som heter ”Lueo Skateboard and streetwear” och tack vare det har vi egentryckta skateboards som vi kommer att kunna dela ut tillsammans med alla andra grejer vi har med oss.

Come Together Skateboarding är nu inne på tredje året. Vad har resultatet varit av sommarturnéerna?
– För oss i teamet är det känslan när turnén är avslutad att vi redan längtar till nästa. Det är lika inspirerande för oss i teamet att få åka ut och inspirera med vår åkning som det är för de som deltar. Jag poängterar alltid att ju mer eventet det finns desto bättre då det ger väldigt positiva resultat för barn och unga som inspireras till att aktivera sig och utvecklas. Alla föreningar i Sverige ska ha en stor eloge för det arbete de gör.

Har du samma bil i år?
– Det blev klart nyligen att jag kommer köra en Audi Q7, viket känns roligt! Bilen är en S-line som kommer få en ny fullständig design tack vare KP-skylt, Däckcentrum och Ditec som ser till att bilen är i toppskick. Takboxen åker på igen och jag är själv väldigt spänd och förväntansfull över hur bilen kommer att se ut när den är klar. Så här cirka en månad innan turnén så pågår arbetet med bilen för fullt. 

Turnén är ideell och vi är tacksamma att Börjessons och Däckcentrum är med och stöttar.

Vad jobbar du med när du inte är i skaterampen?
– Jag har arbetat som lärare i 15 år och börjar nu ny tjänst som rektor till hösten. Att få fokusera på barns motivation inom rörelse och hälsa har varit något som jag aktivt arbetat med de senaste åren utifrån aktuella styrdokument. Därför känns det roligt att nu ha en egen verksamhet där jag får fortsätta inspirera till rörelse och skateboardåkning. Alla gillar exempelvis inte bollsport och det är därför viktigt att det erbjuds fler aktiviteter som alternativ så att fler hittar det de tycker är kul inom idrott och rörelse. Och där kan skateboard vara det som är helt rätt.

Turnéplan 2023:
18/7 Norrköping
19/7 Eksjö
20/7 Kalmar
21/7 Ängelholm
22/7 Halmstad
23/7 Alingsås

www.cometogetherskateboarding.se

Instagram: @ct_skateboarding #cometogetherskateboarding

Facebook: come Together Skateboarding

Team: Olle Blomqvist, Maite Louisy, William Gonzales Persson and Magnus Björkenbo.