01 oktober 2021

Framtidens bränsle?

Många av de drivmedel som idag erbjuds har både sina fördelar och nackdelar. Lika många man frågar lika många svar får man. Detta skapar ofta diskussion och våra säljare står inför en utmaning att guida dig som kund till att göra ett klokt val inför framtiden. Ett val som passar så väl i vardagen, som när man skall ta med sig familjen på semestern, eller lägga i båten för den där fisketuren man så mycket längtat efter.

”Jag hinner inte stanna och ladda i flera timmar”

Detta är en kommentar som många gånger nämns från människor som är skeptiska till elbilar. Faktum är att våra elbilar idag går mellan 30—50 mil på en laddning. Många gånger räcker det för majoriteten av människor, när man väl skall åka på den längre resan så finns det strategiskt placerade snabbladdare längs våra vägar. Ofta räcker det att ladda bilen i 20 minuter för att fylla på med den räckvidden man behöver för att nå sin destination med god marginal.

Det skall dock sägas att infrastrukturen inte riktigt hänger med i den takt bilar levereras i Sverige. Med lite kloka politiska beslut och en satsning från såväl privata investerare som kommunala så kommer majoriteten av vår befolkning kunna leva med elbil.

”Jag kan inte dra min husvagn”

Idag är dragvikten något begränsad på våra elbilar men faktum är att vi kan leverera en elbil med en dragkapacitet på hela 1800 kg. Dock räcker inte detta för alla, då är det bra att vi fortfarande har kvar våra fossila alternativ på marknaden. En dieselbil är helt outstanding som dragbil och du behöver inte fundera över att bli ståendes på grund av att det inte finns en laddare längs den rutt du planerat.

Kommer någon vilja köpa min diesel eller bensinbil om några år?

Jag tror personligen att det alltid kommer att finnas ett behov av bilar som drivs av fossila bränslen, och det behovet kommer aldrig att försvinna helt. Ur miljösynpunkt vore det bäst om det i framtiden finns ett drivmedel som är både kostnadseffektivt, fossilfritt och enkelt att framställa som vi då kan tanka i våra befintliga bilar. Är du fortfarande osäker på vilket drivmedel din framtida bil skall drivas av? Jag förstår dig, det är inget enkelt val.

Därför finns våra fantastiska säljare på Börjessons för att guida dig och svara på dina frågor när det gäller att göra ett val som passar in i din vardag, tveka inte på att komma in, ringa eller kontakta närmsta anläggning för att föra diskussionen vidare. Inga frågor är för dumma att ställa.

Välkommen in.

//Christoffer Arvidsson
Innehållet i texten är skribentens egen uppfattning.

Bensin
Ett bra alternativ för de allra flesta, detfinns ett väldigt stort utbud i mångaolika prisklasser. Ger dig en dynamiskkörupplevelse.

Fordonsgas
Fordon som körs på fordonsgas har vanligtvis två tanksystem, ett för bensin och ett för gas. Bortsett från gastankarna är det inte mycket som skiljer gasbilar från bensinbilar. Med biogas kör du i princip klimatneutralt.

Diesel
Diesel ger dig en stark bil, passar dig som kanske kör lite mer eller har ett behov att kunna dra ett tyngre släp. Du får också en lägre bränsleförbrukning jämfört med bensin.

Laddhybrid
En laddhybrid kombinerar eldrift med ett fossilt bränsle som vanligtvis är bensin. Du kan köra sömlöst och utsläppsfritt på el kortare sträckor. Om det behövs kan du nyttja kraften från både el- samt den fossila motorn.

100% el
En renodlad elbil har inget avgasrör. Den ger inga utsläpp och kan därför bidra till bättre luft på gatorna. Elbilen drivs av en eller flera elmotorer som enbart körs på el från ett batteri. Ett klimatsmart val.