09 februari 2024

Klimatbonus tillbaka för lätta lastbilar – Välj ID. Buzz Cargo!

Uppdatering om Klimatpremie för Lätta Ellastbilar

Vad innebär klimatpremien?

Denna premie riktar sig till företag, kommuner och regioner som planerar att införskaffa en ny, eldriven lätt lastbil. Målet med klimatpremien är att accelerera införandet av miljövänliga fordon på marknaden, reducera utsläppen av växthusgaser, minska bullernivåer och bidra till ett renare klimat.

Kriterier för eldrivna lätta lastbilar

För att kvalificera sig måste fordonet vara registrerat som en lastbil hos Transportstyrelsen, ha en totalvikt på högst 3,5 ton och vara helt eldrivet eller drivet med el som genereras från vätgas via bränsleceller.

Ansökningsprocess

Ansökan om klimatpremie blir möjlig från den 13 februari 2024, klockan 12.00. Företag som ansöker måste kunna presentera en faktura utställd till det egna företaget och vara registrerade som ägare av fordonet i Transportstyrelsens vägtrafikregister vid utbetalning av stödet.

Omfattning av stöd

Stödet beräknas baserat på prisskillnaden mellan den eldrivna lätta lastbilen och ett jämförbart icke-elektriskt fordon. Ett företag, region eller kommun kan få upp till 30% av denna kostnadsskillnad, dock maximalt 50 000 kronor per fordon fram till årsskiftet 2024/2025. Därefter justeras beloppet gradvis nedåt, med 40 000 kronor som tak från och med 1 januari 2025 och 30 000 kronor från och med 1 juli 2025, fram till den 1 oktober 2025 då möjligheten att beviljas stöd upphör.

Vi ser fram emot att hjälpa er att dra nytta av denna unika möjlighet att stärka er verksamhet med en elektrisk Volkswagen ID. Buzz Cargo samtidigt som ni bidrar till en mer hållbar framtid. Tveka inte att kontakta oss för mer information eller om ni vill titta närmare på Volkswagen ID. Buzz Cargo