22 oktober 2023

Kör säkert i höst

Här kommer några saker som vi tycker är bra att tänka på:

Torkarblad. Se över alla dina torkarblad och byt till nya i god tid. Ett dåligt gummi gör att det blir spår i rutan som stör sikten, framför allt i mörker. Passa på att lägga till torkarblad vid service så du får original som passar din bilmodell och fungerar optimalt.

Stenskott. Har vindrutan stenskott, om än litet, bör du boka tid för lagning. Ett litet stenskott sliter på torkarbladen och i värsta fall kan hela rutan spricka upp vid hastiga svängningar i temperaturen.

Spolarvätska. Under höst och vinter används mer spolarvätska än under sommarhalvåret. Se därför till att ha en extra påse färdigblandad spolarvätska i bilen som tål minusgrader. På alla våra anläggningar kan du köpa spolarvätska till bra pris som garanterat fungerar och gör jobbet.

Imma. Tvätta insidan på vindrutan noga och gärna regelbundet. En ren vindruta immar inte lika lätt vid fuktigt väderlag och fallande temperatur. Passa på när ljuset är bra så att du ser ordentligt och använda glasrent eller en bra fönsterputs och rena trasor.

Isskrapa. En eller två isskrapor är ett måste i bilen. Byt ut slitna isskrapor – de gör inte jobbet effektivt och en ny isskrapa kostar inte många kronor. Hos Börjessons hämtar du en skrapa gratis!

Reflexväst. Ha minst en reflexväst lättillgänglig i bilen. Får du stopp eller behöver stanna när det är mörkt är en reflexväst en ytterst bra livförsäkring. Lägg gärna med några vanliga reflexer också.

Filt. Att ha en filt i bilen för att kunna svepa om sig är alltid uppskattat. Kanske stannar ni för en fikapaus eller så kan det ta lite tid vid ett trafikstopp. Tänk även på att ha ordentligt med kläder och bra skor om ni behöver lämna bilen i dåligt väder. Kläder efter väder med lite extra marginal är en bra regel.

Mobiltelefon. I dag har alla en mobiltelefon – glöm inte att se till att den är fulladdad vid resans början. Ta gärna med en batteribank för laddning vid behov, en mobil fungerar ju även som ficklampa. Har du möjlighet att ringa så når du alltid hjälp via Mobilitetsgarantin om behov skulle uppstå. Du hittar kontaktuppgifter på vår hemsida.

Däck. Om du inte har vinterdäck på bilen och väderprognosen säger att det skall bli kallt bör du ställa bilen. Chansa aldrig och tänk på att sommardäck blir hårda när det blir kallt vilket gör att körsäkerheten minskar. Byt till vinterdäck i god tid – friktionsdäck är ett bra alternativ i vår del av Sverige.

Men viktigast – kör försiktigt och visa hänsyn mot dina medtrafikanter.