18 december 2023

Nu bygger vi CUPRA Garage i Helsingborg

CUPRA är ett relativt nytt märke med rötter i Barcelona och racing i sitt DNA. Vi på Börjessons är mycket glada och stolta att vara återförsäljare och agent för CUPRA. Närheten till Ring Knutstorp strax utanför Helsingborg har väl aldrig känts mer självklar.

Vad innebär det att bli CUPRA Garage?

– Sedan några år är vi återförsäljare för CUPRA i Helsingborg – nu accelererar CUPRA sin utrullning av nya bilmodeller och vill då ha uppdaterade bilhallar som matchar det progressiva varumärket, säger Henrik Börjesson, vice VD på Börjessons Bil.

Hur går arbetet till rent praktiskt?

– Vi kommer inte att stänga under byggtiden utan anpassar hallen löpande efter byggnationens faser. Våra kunder kommer självklart bli omhändertagna som vanligt, om än i något lite stökigare miljö under en kort tid. Vi hoppas på förståelse och tålamod.

När är det klart och hur går planerna med invigningen?

– Vi satsar på att vara klara vecka 10 om allt går som det ska, vilket dessutom sammanfaller med säljstarten av CUPRA Tavascan. Hur invigningen kommer se ut planerar vi för just nu och återkommer med information när det närmar sig.

Preliminärt datum för officiell invigning är på kvällen torsdag 18 april och efterföljande fredag–söndag kommer det vara extra aktiviteter på plats. Inbjudan kommer skickas ut i slutet av mars och vill du föranmäla dig så skall du kontakta CUPRA-gänget i Helsingborg så sätter de upp på sändlistan.

Varför investerar Börjessons i CUPRA Garage i just Helsingborg?

– Vi är redan återförsäljare/agent för CUPRA och har ett CUPRA Corner så det var ett naturligt steg att bygga ut till det nya konceptet CUPRA Garage. Vi tror på varumärket och kommande bilmodeller och vi vill vara med på den resan som kommer att ske.

CUPRA har ett eget team i STCC. Blir det event runt tävlingarna under 2024?

– Ja, det kommer bli event och trevliga tävlingar – helt elektrifierat. Den 24 augusti blir det cityrace i Helsingborg, något som vi verkligen ser fram emot. Det kommer definitivt att sätta CUPRA på kartan, och då står vi redo, avslutar Henrik.


Läs mer om CUPRA.