19 april 2024

Nu kan du göra skadebesiktning på nätet.

Vad är nytt?
– Efter att ha testat konceptet under några månader så är vi nu redo att köra igång systemet för våra kunder. Den stora nyheten är att man kan göra sin skadebesiktning online hemma på egen garageuppfart när man känner att man har tid. Eller direkt där skadan hänt i samband med att man står direkt i händelsen så att säga, förklarar Tommy.

Vad är fördelarna med att göra skadebesiktningen själv?
– I stället för att boka en tid på verkstaden, ta dig till oss och vänta medan vi kontrollerar skadan så gör du detta när det passar dig bäst. Du fotograferar bilen och sitter sedan i lugn och ro och gör skadebesiktningen online hemma vid köksbordet. Du slipper avsätta tid att komma till oss för skadebesiktning - en tidsbesparing helt enkelt.

Hur gör man?
– Steg 1: anmäl skadan till ditt försäkringsbolag. De lägger upp ett skadeärende och du får ett skadenummer.

Steg 2: följa de enkla anvisningarna på vår hemsida och lägg in informationen som både vi och ditt försäkringsbolag behöver och kräver.

Vem kan göra detta?
– Alla med en telefon med kamera och uppkoppling mot nätet.

Har denna tjänst förändrat skadeverkstadens arbete?
– Ja det spar tid för kunden men också för oss eftersom vi har den mesta informationen vi behöver redan från start. Det händer ändå att vi måste kontakta kund för en mer detaljerad kontroll, men det är i undantagsfall vid svårare skador.

Hur har denna tjänst bemöttas av kunder och personal?
– Det ha varit ett väldigt positivt bemötande - från våra kunder till de olika försäkringsbolagen och även från våra duktiga skaderäknare.

Var hittar man länken?
– På vår hemsida under ”service / verkstad” väljer man Lack & plåt där det visas anvisningar som man följer. Som sagt, väldigt enkelt att följa och tydliga anvisningar.

Gör din skadebesiktning på vår hemsida.