05 oktober 2021

STCC Knutstorp 9 oktober

Mikaela Åhlin-Kottulinsky skrev in sig i historieböckerna som första kvinnliga förare på medaljplats i STCC TCR Scandinavia efter årets andra seger under finalhelgen på Ring Knutstorp i Skåne.

Redan krönta mästaren Robert Dahlgren segrade i andra tävlingen av säsongsfinalen framför Mikaela Åhlin-Kottulinsky och säkrade därmed CUPRA Dealer Team - PWR Racings nionde dubbelseger för året.

Stort grattis från Börjessons och tack för att vi får vara med i det vinnande laget!

Nu tar vi fart mot nästa säsong.

Bilen

Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin Kottulinsky tävlar med CUPRA Leon Competición i STCC. Det är fabriksbyggda framhjulsdrivna tävlingsbilar med 340 hp. Den största skillnaden mot en gatbil är kurvhastigheterna och bromsförmågan. Allt på bilarna är specialbyggda för att gå så snabbt som möjligt på tävlingsbanorna. Det krävs sedan ett perfekt team av förare, ingenjörer och tekniker för att maximera bilens fulla potential på banorna.

Teamet

PWR Racing är CUPRAs Dealer team i STCC. Teamet grundades med en stark drivkraft och vilja att driva förändring inom motorsporten vid sidan av att nå sportsliga framgångar. Nyckeln till framgång är teamwork. Ett gäng fantastiska människor som tillsammans gör sportslig skillnad.

CUPRA har racing i sitt DNA

CUPRA har alltid har varit starkt förknippat med motorsport, varumärkets racingrötter kan spåras tillbaka till 1970-talet och racing är bokstavligen inbyggt i namnet som är en förkortning av Cup Racing.

I Sverige tävlar CUPRA framgångsrikt med nya tävlingsbilen CUPRA Leon Competición i STCC TCR Scandinavia 2021. CUPRA är också väl representerad på den internationella motorsportarenan, bland annat med den mycket erfarne föraren Jordi Gené som ihop med Mikkel Ascona där de tävlar i varsin CUPRA Leon Competición i WTCR 2021. Varumärket kommer mot årets slut och deltagit i mer än 70 race i TCR-serien.

Racing i ett hållbarhetsperspektiv

Racing handlar inte bara om att få motorer att hålla för höga varvtal eller om hur långt upp på curbsen man kan komma. Numera är hållbarhet en allt viktigare faktor.

CUPRA står för tekniska framsteg och hållbarhetstänk därför har eldrift en självklar plats även inom racing. Idag tävlar den svenska motorsportlegenden Mattias Ekström ihop med Mikkel Ascona i varsin CUPRA e-Racer i PURE ETCR samtidigt som Mattias också rattar CUPRAs el-SUV på 544 hästkrafter tillsammans med framgångsrika racingföraren Jutta Kleinschmit i den unika racing-serien Extreme E som utöver elektrifierad racing också står för hållbarhet och jämställdhet.

Hitta till Ring Knutstorp

Läs mer om STCC

Läs mer om PWR Racing