17 juni 2024

VW Masters i Alingsås

Lördag 15 juni arrangerade Börjessons Bil i Alingsås traditionsenligt VW Masters på Alingsås Golfklubb. Banan var i absolut kanonskick och samtliga 86 spelare imponerades av både greener och fairways.

Vädret som bjöds var typiskt svenskt där det vara lagom varmt, lagom med vind och lagom med regn (7-8 droppar under en minut). Det skulle kunna liknas vid en halvbra julidag på en camping någonstans i Sverige. Och Jimmy Eijervall, säljare på Börjessons Bil, bemannade hål 3 från sitt egna camp där en Volkswagen Californina Ocean ställts upp med markis och stolar uppfällda.

Hole-in-one av Lars-Erik

Vi säger grattis till vinnarna, men ett alldeles extra grattis till Lars-Erik Ulin som gjorde ett hole-in-one på hål 15 och därmed åker tre spelare från Alingsås till Sverigefinalen, då ett hole in one ger en direktplats. Man vill ju veta hur han gjorde...

– Jag har för mig att hålet mätte 143 meter så jag tog min träfemma och slog ett väldigt bra slag. Såg att den vara rakt mot pinnen, att den landade några meter innan och böjde mig ner för att ta upp peggen. Mina medspelare såg dock att den rullade mot hål och gick i. Så jag såg inte att den gick i. Eva som var med i bollen hade dock med sig en liten flaska skumpa i bagen så den skålade vi med direkt på green, berättar Lars-Erik.

Vidare berättade han att detta vara andra hole-in-one på tävling, fjärde totalt och andra gången på detta hål 15. Imponerande!

Vi på Börjessons vill tacka både spelare och medarrangörer för en fantastisk dag.

Resultat VW Masters på Alingsås GK 15/6:

A-Klass (slag)
1. Pelle Erlandsson, 66 slag.
2. Lars-Ove Carlsson, 68 slag.
3. Ulf Svensson, 69 slag.
4. Magnus Ericson, 69 slag.
5. Agneta Almqvist, 69 slag.

B-Klass (slag)
1. Tage Larsson, 67 slag.
2. Stefan Offesson, 68 slag.
3. Eva Alströmer, 69 slag.
4. Rose-Marie Carlsson, 70 slag.
5. Carina Hermansson, 70 slag.

Hole-in-one (hål 15): Lars-Erik Ulin.

Närmast hål på 3: Kenth Johansson 199 cm.

PS. Vill ni spela VW Masters är ni välkomna att kontakta någon av våra säljare eller servicerådgivare för att kontrollera era kontaktuppgifter och se till att Event och Inbjudningar är ibockat i systemet. Ägare till Volkswagen och kunder till Börjessons prioriteras.