30 juni 2022

NYHET! Börjessons Flexibel

Hur ser nuläget och utmaningen ut för kunderna just nu? 

– För tillfället är det många faktorer i omvärldsläget som påverkar kunderna i deras beslut kring att köpa bil. Människors privatekonomi påverkas helt naturligt negativt av höjda räntor, inflation och rusande el- och bränslepriser för att nämna något. För företagare är den ökade fordonsskatten en tillkommande utgift som märks tydligt. Vidare finns det en osäkerhet kring väntetid på bilar, som i många fall påverkas av långa leveranstider som följd av halvledarbristen. Många går också och funderar på vilken drivmedelsform som kommer att passa deras behov bäst idag och i framtiden, säger Mattias Börjesson, VD på Börjessons Bil AB.

Efterfrågan på nya bilar är hög, vad finns det för lösningar? 

– Det finns många lösningar att beakta när det ser ut som det gör. Man kan såklart behålla bilen längre, men det kan också i vissa fall medföra ökade kostnader. Man kan köpa begagnat, nyttja bilpooler eller andra mobilitetslösningar, gå över till el och elhybridbilar för att få en lägre fordonsskatt. Vidare är hyrlösningar också ett alternativ. En osäkerhet om hur det framtida behovet eventuellt kommer att se ut kan också göra det svårt att välja en bil att köpa eller leasa under en treårsperiod. 

Hur fungerar Börjessons Flexibel? 

– Eftersom vi noterar att behovet av mer flexibla billösningar ökar för många av våra kundgrupper har vi tagit fram en lösning som heter Börjessons Flexibel för att möta upp den efterfrågan. Börjessons Flexibel vänder sig till de kunder som vill ha bilen i mer än 3 månader till en fast månadskostnad där allt är inkluderat. På så sätt har vi skapat en transparent mobilitetslösning på våra kunders villkor.  

Vi tror att den lösningen kommer att passa utmärkt exempelvis för kunden som väntar på ny bil, som behöver en bil för sommaren eller företaget som växer, avslutar Mattias

Läs mer om Börjessons Flexibel